Hogyan kell csókolózni: 20 tipp

Sose becsüld le a tökéletes csók erejét. Csókolj jól, és minden más a helyére kerül.

Most pedig elmondom, hogyan kell csókolózni.

Van egy olyan elmélet, mely szerint egy nő öt percen belül eldönti egy találkozásnál, hogy le fog-e feküdni a férfival, vagy nem.

Valószínűleg igaz, de van egy kitétel. A legtöbb nő, akit ismerek, belül eldönti, hogy le fog feküdni egy férfival. De amikor rájönnek, hogy rosszul, vagy közepesen csókolózik, általában megváltoztatják a korábban hozott döntésüket.

Eldöntik, hogy sosem fognak lefeküdni ezzel a hapsival. Nem marasztalják ma éjszakára, még kevésbé a másnapi reggelire.

Miközben búcsúznak, a küszöbön állva bejelentik neki, hogy holnap kora reggel megbeszélésük lesz a munkahelyen, vagy (ha igazán borzalmas voltál) hogy tulajdonképpen már eleve házasak.

1. Akarod? A beleegyezés tiszteletben tartása

A legfontosabb feltétele a jó csóknak: valójában akarnod kell. Ha valakit csak azért csókolsz meg, mert úgy érzed, hogy „ez a következő lépés” és ezt kell tenned ebben a pillanatban, akkor LÉPJ HÁTRA.

Ugyanez igaz a másik oldalról is. A határok fontosak – meg kell győződnöd arról, hogy a nő ugyanazon az oldalon áll, és ő is csókolózni akar.

2. A beállítás fontossága

Beállítás = idő + hely. Megfelelő a hely az első csókra a nagymama házában, egy vita közepén, vagy ha az influenzája van? Valószínűleg nem. Éppen úgy, mint egy forgatásnál, a környezet, a beállítás fontos a csóknál.

3. A rossz csók bajt jelent

Sosem fogják azt mondani, hogy: „Úristen, pocsékul csókolsz. Le akartam feküdni veled egészen eddig a pillanatig, de meggondoltam magam.”

Ez egyike azoknak a dolgoknak, amiben a férfiak és a nők különböznek.

Ha egy férfi nagyon vonzódik egy nőhöz, de felfedezi, hogy rosszul, vagy közepesen csókol, valószínűleg így is le fog feküdni vele, ha megvan erre a lehetőség.

Egy nő nem enged tovább egy rossz csókot. (Hacsak nem ő is szörnyen csókol, de most nem ilyen nőkről beszélünk.)

Sok nőnek a tapasztalatai alapján a rossz csók bajt jelent a jövőre nézve. Hiszen ha a pasi nem tanulta meg hogyan kell csókolózni és elbukta az ezzel járó érzéki lehetőségeket, akkor mi mást remélhetnének még tőle?

A rossz csók okozta csalódottság visszatérő téma a szingli nők körében, akikkel heti néhány alkalommal a parkban szoktam futni.

„Az egész egy ilyen öblítőszeressé vált.” – mondta Nóra, egy szöszi, amikor jellemezte az előző esti randit.

„Tudod, amikor egy pasi megcsókol és nagyon rossz, de neked folytatnod kell, s így elkalandozol, és azon kezdesz el gondolkodni, hogy van-e elég öblítő a holnapi kétszeri mosásra.” – nevet.

„Szóval ezen agyaltam, és a fickó azt mondta: ‘Nahát! Te nagyon szenvedélyes vagy.’”

4. Ugródeszka a következő lépéshez

Ó, azok az egók, amelyeket összetörtünk volna, ha a férfiak hallanák utólag, amit gondolunk.

Mit is jelent az, hogy valaki rossz vagy egy jó csókolózó?

Egy rossz csókolózó olyan benyomást kelt, mint aki folyamatosan arra gondol: „Mikor léphetünk már egyről a kettőre? S a háromra, a négyre? Felizgult már a nő? Rátehetem már most a kezem a mellére?”

Úgy tekint a csókra, mint egy érzéki kutatómunka következő lépésére.

Egy jól csókolózó viszont magára a csókra tekint célként.

Úgy csókol, mintha soha mást nem tenne ezzel a nővel.

Úgy csókol, mintha éveken át haldoklott volna ezért, s most ki akarja élvezni minden pillanatát.

Garantálom neked, hogy ekkor dönt egy nő úgy, hogy más tevékenységek is lesznek a napirendben…

5. Haladj lassan

Az első dolog, amire emlékezni kell: amikor kétségeid támadnak, haladj lassan.

Az első csókot lassítsd le, tedd gyengéddé, könnyűvé.

Ha azt akarnád megmutatni, hogy te egy vágytól fortyogó üst vagy, halaszd el későbbre, amikor már mindketten eléggé belemelegedtetek a dologba.

Állj ellen a kísértésnek, hogy az arcodat olyan erősen nyomd az övéhez, hogy a fogaitok összekoccanjanak, és a lány végül a borostád szúró nyomaival az arcán fejezze be a csókot.

Az egyik nő ismerősünk elájult egy efféle fölöttébb rossz csók közben, amikor a férfi olyan szorosan nyomta hozzá az arcát, hogy nem kapott levegőt az orrán keresztül.

Félreértette a fickó, és hirtelen a nő úgy érezte, hogy a teste elernyed.

„Vagy harminc másodpercig ki voltam ütve.” – mondta a nő.

„Szerencsére medveölelésben tartott, így nem üthettem meg magam. Természetesen azt gondolta, hogy elaléltam, mert olyan jó volt a csók.”

Ez „Harrison Ford Iskolája az Intimitásról” néven ismert. Nézd csak meg őt a filmeken és nézd a partnere arcát, ahogy eltorzul a tiszta erőtől.

Ugyancsak ez az oka annak, amiért utólag pihegnek. Nem a vágy miatt, hanem az oxigénhiány miatt.

Tehát a második dolog, amit ne felejts el, amikor csókolózol – figyelj arra, hogy a lány még kap levegőt az orrán keresztül.

6. Ne legyél kígyó

Vannak más filmsztárok is, akik fenntartják ezeket a rossz csókolási stílusokat. Van a Tom Cruise módszer (mely a „Top Gun” című filmben látható), melyben a nyelve, már eleve kicsúszik, mielőtt még találkozna a nő ajkaival.

Erre a „Gyíkkirály” stílusként is utalnak, és zárt ajkakkal a még groteszkebb gyors nyelv ki-be öltögető változata is előfordul.

A legtöbb nő nem azt a gondolatot dédelgeti, hogy egy hatalmas anakondával csókolózzon, mert ez az egész leginkább ahhoz hasonlít.

Ugyanígy nem vonzó, amikor úgy tűnik, mintha a pasi nyelve a nő fogai közt megrekedt ételmaradékok után kutatna. Ez a nő nyelvének a dolga és nem a tiéd.

Az egyetlen lehetséges válasz a nő részéről erre az, hogy szélesre nyitja a száját és mozdulatlan marad, míg a fickó be nem fejezi a műveletet.

Ez a szituáció azt az üzenetet küldi az agynak, hogy egy fogorvoshoz tévedt be.

Mint a jó szexnek, és a remek táncnak, úgy minden nyelves akciónak magában kell foglalnia a kölcsönösséget, mindkét félnek lehetősége kell hogy legyen kapcsolatba lépnie a másikkal egy nyállal telített menüett keretében.

Légy motivált, és lehet, hogy többször akarsz majd tartani egy rövidke szünetet, mialatt még az ajkaknál időzöl.

Mintha a tánctéren lennél, s hirtelen megtartanád a partneredet mozdulatlanul. Ennek van egy felvillanyozó hatása, ami fokozza az élményt.

Mindezt olyan helyen ideális gyakorolni, mint egy sötét félreeső rész egy bárban, ahol egy remek zenegép is van. Csak arra figyelj, hogy a ruhád ujja meg ne gyulladjon az asztali gyertya lángjától.

Senki sem akarja, hogy egy nyelv teljesen lemenjen a torkán. Viszont ennek az ellenkezőjét sem, amit Woody Allen pártfogol… ő egyike a mozivászon legrosszabb csókolózóinak.

Nézd csak meg a Hannah és nővérei utolsó jelenetét, ahol Dianne Wiest-et csókolgatja.

Olyan a stílusa, mintha a gyalogkakukk magokat csipegetne, ismétlődő csókok, melyeket túlontúl hangos cuppanások zaja kísér, amiről egyetlen nő sem ábrándozna – bár, ha van olyan furcsa nő, aki Woody Allen-el való csókolózásról fantáziál.

Az esetleges cuppanós hang elkerülhetetlen és lehet izgató, de légy óvatos a sóhajokkal és a nyögésekkel.

A legjobb esetben is hamisnak tűnnek, s a legrosszabb esetben öntudatlan szokásnak tűnnek, olyannak, mint valami dallam nélküli füttyszó.

7. Használd a kezed!

Daniel Day-Lewis beletartozik a csókhírességek csarnokába a legjobb kézhasználat miatt.

Ő nem törődik a partnere arcával, és a nő haját érinti meg. Ez a modell megmutatja, hogyan lehet fokozni az erotikus gyönyört az adott pillanatban.

Tartsd észben, hogy a kezek nem arra valók, hogy megakadályozzák a nőt, hogy bárhova is menjen, vagy, hogy rögzítsék a fejét egy kényelmetlen pózban.

Ne felejtsd el, hogy a legtöbb nő szereti, ha a férfi finoman a hajával játszik.

A több évtizednyi ragadós hajspayk okozta nyomás és a bilifrizura után, legtöbbünk olyan termékeket használ, amik segítik a „tapinthatóságot” és olyan frizurákat részesítünk előnyben, amik egy kissé borzasan is jól állnak.

Szóval csak rajta, érintsd meg a haját. És te se használj tapadós hajsprayt, s így talán mi is viszonzásként megérintjük a hajadat.

8. Nyitott szemmel?

Még egy ötletet adok: Próbáld kinyitni a szemeidet.

Egyszer óvatosan kinyitottam a szememet, mialatt csókolóztam, és két barna szempárt láttam, melyek rám meredtek… ez még jobbá tette a csókot, mivel az így még intimebbé vált.

Van aki ezt lehetetlen feladatnak találná (mint nyitott szemmel tüsszenteni)… A hiedelem az, hogy muszáj blokkolnunk minden egyéb érzékünket, ám úgy találhatod, hogy nyitott szemmel csókolózni ugyanazt a szerelmes érzést nyújtja, csak olyan, mintha fel lenne kapcsolva a villany.

És ha majd órákon át csókolózol egy bárban, jó ötlet lehet időnként kikukucskálni az italotok, a nő retikülje és a pénztárcád hollétét illetően.

9. A jó csók friss

Szeretnéd, ha valaki arcodhoz érne, és azt éreznéd, hogy a szájuk olyan, mint a szemeteskuka? Ha előre tervezel egy utazást a smárolás földjére, kerüld el a büdös ételeket, például a fokhagymát, a hagymát, a olajos halat, stb. És használj rágógumit!

10. A jó csókolózók átbeszélik a dolgokat

Ha valaki szakértő a csókolózásban, az kiemeli a jó részeket. Átveszi az irányítást és megemlíti azokat a dolgokat, amik tetszenek neki („Az a nyelvmozdulat nagyon izgató volt…”) illetve alternatívát javasol arra, ami nem. („Ahelyett, hogy … amit az ajakommal csináltál, inkább lehetne csak gyengéden megérinteni?”)

11. Mozogj, mint a tükör

A legjobb csók tükör-tánc – ami azt jelenti, hogy utánozzátok egymást: Lassítsunk, figyeljük, hogy a partner mit csinál, és óvatosan csináld te is ugyanazt vele. Végezz olyan mozdulatokat, amiket szeretnéd, ha veled tennének meg. Ne feledd, hogy a műsor nem mind rólad szól: mindketten irányítjátok ezt a táncot.

12. A kevesebb több.

A profik tudják, hogy kicsivel és lassan kell kezdeni, és csak akkor fokozni, ha úgy érzed, hogy ez a helyes. Ezt érezni fogod.

13. Ne legyél vámpír

Kérdés: Úgy gondolod, hogy szexi lenne, ha szó szerint porszívóként videlkednél? A harapás és a nyak kiszívásacsak a filmekben tűnik szexinek. Légy gyengéd a partnered nyakához: Kis csókok az állkapocsnál kezdve, vagy szelíd simogatás az ajkaiddal.

14. Az ajkak csak a kezdet…

 • Az állkapocs alatt
 • Lágy folt a fülcimpa mögött
 • A kulcscsont melletti aranyos kis gödör
 • Az orr hegye
 • A csukló belső fele
 • Homlok
 • Váll
 • Csukott szemek esetén a szempilla ?

15. A hosszú útvonal

a.) Kezdd az ajkakon, csókolj (nyelv nélkül) óvatosan az áll felé, majd az állkapocs mentén, a fül felé. Innen egy enyhe harapás a fülre, vagy halkan suttogjunk…

csók

b.) Haladj felfelé hátulról és csókolj a vállánál kezdve, követve a görbületet a füle felé. (És itt is szabad suttogni…)

csók vállról

c.) Gyengéden csókold végig a homlokát, kezdve a haj vonalától, az orr lejtőjén keresztül, egészen az ajkakig.

csók orr vonalán

16. A szeretet jelei nyilvánosság előtt

A narátnőd értékelni fogja a rejtett támadást:

 • Szemben vagytok egymással a buszon? Ott az orrcsúcs.
 • Közeledsz hozzá, miközben ül? A célpont a homlok.
 • Sétáltok, kézen fogva? Ott a lehetőség a kacsójára.
 • Videónézés + pihenés? Puszild végig gyengéden a csukló belsejét.

17. Kontrolláld a nyelved

A nyelvhasználat első szabálya: Ne vidd túlzásba.

Kezdésnek csak találd meg a nyelvét a tieddel – egy szelíd összeütközéssel – majd húzd vissza. Haladj túl a nyelve csúcsán, majd húzódj vissza. Körözz a nyelve hegyénél – majd húzódj vissza. (Nyál és lélegzetvételi problémák lesznek, ha nem húzódsz vissza.)

18. Előjáték

Csókolózás előtt hajolj felé, majd lassan és könnyedén simítsd végig az ajkát, majd húzódj vissza. Várj egy-két másodpercet a partnered reakciójára, mielőtt erőteljesebben fojtatnád.

Ha szünetet tartottál, és kész vagy a folyttásra, építsen fel várakozást azzal, hogy pár centire visszahúzódsz, és mosolyogsz,  a „Még nem, várj egy kicsit” stílusban. Majd folytassa a smárolást terv szerint.

19. De mit csinálj a kezeddel?

Kezeid a feje két oldalán – beletúrhatsz a hajába is.

(A fekete figura a férfi.)

csók kézállás

Az egyik a hát alsó részén, a másik a nyak mögött (hajába is bemerészkedhetsz).

csók kézállás 2

Mindkét kéz a mellkasán nyugszik.

csók kézállás 3

Mindkét kéz a derekán.

csók kézállás 4

20. A gyakorlott csókolózó profiként kezeli a kezdőt

Lelassíthatsz egy agresszív csókolózót, ha hátrahajolsz, és a kezed gyengéden a kulcscsontjára helyezed, majd nagyon lassan közeledsz hozzá – majdnem olyan, mintha azt mondanád: „Nyugi. Vegyél vissza pár fokozatot. ” A túlzottan akrobatikus csókolózó esetén, húzódj vissza csak annyira, hogy suttogva azt mondhasd: “Szeretek így csókolózni.” Majd folytassa azzal, amit szeretnél ha ő tenne veled. (Imádkozz, hogy olvasta el ezt a cikket, és tudja, mi a tükrözés…)

21. A csók nem minden

Csókolózás az csodálatos, ám sok más módja van a szeretet kifejezésének. Fogd meg a kezét, vagy akár meg is csókolhatod a kezét. Váratlanul suttogj valami édeset a szerelmed fülébe. Adj neki egy kis meglepetésszerű ajándékot minden ok nélkül. A csók segít a romantika megteremtésében, ám olyan sok más dolog van, ami életben tartja a tüzet.

Nyiri Péter

About the Author

Nyiri Péter

2017 eleje óta foglalkozom blogírással és 2010 óta internet marketinggel. Az a célom, hogy segítsek az embereknek abban, hogy boldogak legyenek mind pénzügyileg, mind a magánéletben...

Leave a Comment:

%d blogger ezt szereti: