Első randis tippek nőknek

július 29, 2018

Rohanó világban élünk. Mindent azonnal szeretnénk megkapni. Ez a szemlélet életünk minden területén megmutatkozik. Munkahelyen, otthonunkban, az anyagiakban és persze a párkapcsolatokban is. Természetesnek vesszük azt, ami jó, de azonnal elutasítjuk azt, ami nem úgy alakul, ahogyan azt elképzeltük.

Így van ez az első randin is.

Az első randi tele van kíváncsisággal, szorongással, feszültséggel, meg nem válaszolt kérdésekkel. “Vajon megfelelek neki? S vajon Ő megfelel-e nekem?”

A modern technikai eszközöknek köszönhetően ma már az első randi előtt is módunkban áll hallani választottunk hangját, betekinteni az életébe (közösségi oldal), naphosszat chat-en beszélgetni. De, jó esetben elérkezik az a pillanat, amikor ott állunk egymással szemben …
Nos…, legtöbbünk ilyenkor leblokkol.
Mit tegyünk, hogy ezeket a kínos perceket elviselhetőbbé tegyük. Vagy, ami talán a legfontosabb, hogyan legyen második randi is?

  1. Szokták mondani, hogy a megbeszélt találkozóról a nőnek illik elkésni. Úgy gondolom, ez így nem állja meg a helyét. Persze, előfordulhat, hogy tőlünk kívülálló ok miatt kicsit később érkezünk, de ha ez meghaladja az 5 percet, illik időben értesíteni a partnert.
  2. Figyeljünk arra, hogy az első randi időpontja ne a munkaidőnk letelte után közvetlenül legyen. Ilyenkor már fáradtak vagyunk, előfordulhat, hogy egy munkahelyi probléma miatt frusztráltan viselkedünk. Fontos, hogy az első randira nyugodt lelkiállapotban, kipihenten, frissen érkezzünk.
  3. Nagyon fontos az ápolt külső, mert ez kelt jó benyomást, és az első pillanatokban csak a vizuális tapasztalatokra támaszkodhat a partnerünk. Ha ezt elszalasztjuk egy elkenődött sminkkel, ápolatlan frizurával, bizony, nehéz dolog lesz kitörölni az emlékezetéből.
  4. Érdeklődés kimutatása a másik felé. Véleményem szerint az egyik legegyszerűbb módja az érdeklődés biztosítására az, hogy a partnerünket a keresztnevén szólítjuk. Beszélgetés közben próbáljuk úgy feltenni a kérdéseinket, hogy a nevének kimondásával kezdjük a kérdést. Ez a kis gesztus arról is biztosítja a férfit, hogy nem általánosságról érdeklődünk, hanem csakis Őróla.
  5. Pozitív kisugárzás, amit a mosoly garantál. Fontos, hogy melegség áradjon rólunk.
  6. Ahhoz, hogy kellemesen érezzük magunkat, az alkalomhoz illő, kényelmes ruhát és cipőt válasszunk. Fontos a nőiességre fektetni a hangsúlyt, hiszen hódítani szeretnénk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy minden női idomunkat egyből ki kell rakni a kirakatba. Kulcsmondat: “a kevesebb néha több”
  7. A ruhához és a napszaknak megfelelő sminket használjunk. Tanácsos kerülni a kirívó, feltűnő sminket. Felesleges, és visszatetsző hatást érünk el, ha az arcunkat a smink tartja össze. És, ha ennek ellenére jól alakulnak a dolgaink, előbb-utóbb le kell majd mosni azt a sok “púdert”.
  8. Adjunk Önmagunkat! Felesleges egy előre eltervezett viselkedési stílust felvenni az ilyen játszmákba könnyen belesülhetünk. Próbáljuk meg lazán, könnyedén kezelni a helyzetet, amiben vagyunk.
  9. Az első randin fő célunk a közös érdeklődési körök feltérképezése, mivel tölti a partner szívesen a szabadidejét, van-e hobbija … . Fontos, hogy kialakuljon egy olyan kommunikáció, ami kétoldalú. Kerüljük a túl diszkrét témákat.
  10. Az első randi nem a maratoni együttlétről szól. Még nem vagyunk egymás életének első számú részesei, most még csak ismerkedünk.

A mai világban jellemzően több párkapcsolatot hagyunk magunk mögött, mire ténylegesen szeretnénk elköteleződni. Ez nem csak azt vonja maga után, hogy rengeteg pozitív élményben van/volt részünk, hanem azt is, hogy megsokasodik a negatív, maradandó károsodásokat okozó, főleg lelki traumák. Ez sokunkat arra késztet, hogy már eleve hiedelmekkel, félelmekkel, nem egyszer előre gyártott feltételezésekkel indulunk neki az első randinak.

Nagyon fontos, hogy feloldjuk magunkban ezeket a félelmeket, hiszen minden ember más és más.

Egy első randi esetén egy, számunkra idegen, ismeretlen emberrel állunk szemben, akiről jó esetben még szinte semmit sem tudunk. Legyünk bátrak, ne engedjük, hogy elemésszen bennünket a múlt ingoványa. Törekedjünk arra, hogy a jelen pillanatot éljük meg, és rakjuk félre a kételyeinket.

 

Oczely Tímea

About the Author

Oczely Tímea

Szeretek segíteni az embereknek...

Leave a Comment:

%d blogger ezt szereti: