Hol lehet ismerkedni?

Ha barátnőt akarsz szerezni, az első lényeges kérdés a következő: Hol lehet ismerkedni manapság?

Hol és hogyan lehet új embereket megismerni?

Hol találkozhatsz életed párjával?

Ehhez adok most néhány tippet.

Barátokon, ismerősökön keresztűl

Majdnem mindenkinek vannak barátai, és nekik vannak olyan ismerősei, akiket még nem ismersz, Ez egy tökéletes lehetőség az ismerkedésre. Főleg azért, mert a barát, aki bemutat, elveszi az ismerkedéstől való félelem élét.

Talán az is igaz, hogy ily módon olyasvalakikkel ismerkedhetsz, akikben van valami közös, hasonló a gondolkodásmódjuk, hasonló dolgokat szeretnek. Ugyanis nagy valószínűséggel a barátod ismerősei is hasonló típusú emberek, akikkel könnyebb megtalálni a közös hangot.

Szervezzetek közös programokat, ahol megismerkedhettek, vagy bulit is szervezhetsz, ahova meghívsz minden barátodat és megkéred, hogy mindenki hozza el egy olyan barátját, akit még nem ismersz.

Egy közvélemény-kutatásra válaszolók közül 38,6% egy baráton keresztül találkozott a párjával. Ha belegondolsz, biztosan a ti ismerőseitek között is sok ilyen kapcsolat született már.

Munkahelyen

Nagyon triviálisnak tűnhet, hogy munkahelyen is lehet ismerkedni, pedig nagyon sok kapcsolat szövődik munkahelyen, hiszen rengeteg időt töltünk ott. A statisztikák szerint a munkehelyen létrejött kapcsolatok nagy eséllyel végződnek házassággal. Persze a munkahelyen történő ismerkedésnek is megvan a kockázata, ha esetleg nem jön össze a dolog, akkor kellemetlen lehet, de nem kell feltétlenül csak a közvetlen munkatársakra gondolni. A munkahelyednek lehetnek partnerei, szállítói, akikkel munkakapcsolatba kerülsz, részt vehetsz céges konferenciákon, ahol szintén sok új embert meg lehet ismerni

A közvélemény-kutatásra válaszolók közül 17,9% a munkahelyen ismerkedett meg. A Daily Mail egy régebbi felmérése alapján ezek a kapcsolatok egyébként nagyobb eséllyel végződnek házassággal, mint azok, ahol barátokon keresztül találkoztak a felek.

Döbbenetesen magas azoknak a pároknak a száma, akik a munkahelyükön jöttek össze. Aki a munkahelyén nem találja a szerelmet, az nézzen körül kicsit jobban a munkahelyén, ha már úgyis az egész napot ott tölti. Figyeljen kicsit jobban oda kollégáira, ebédeljen, kávézzon, beszélgessen velük, amennyi a szituációba belefér, csak vigyázzon, hogy ne menjen közben a többiek agyára.

Bárhol

Mondhatod, hogy ez nem nagy segítség. Annak ellenére, hogy rengeteg választási lehetőség van, az eredmény szempontjából nem sokat segít, vagy legalábbis nem sok eredmény származik ebből a tényből.
Pedig az ismerkedés tényleg olyan tevékenység, amit bárhol lehet végezni. A tömegközlekedéstől kezdve, a könyvtárban és a zöldségesnél. És nem utolsó sorban a szórakozóhelyeken, vendéglátóipari egységekben, munkahelyeken, szemináriumokon, színházban… és tulajdonképpen itt fel is lehetne sorolni az összes nyilvános, magán- és közteret.

A egyik probléma ezzel az, hogy sokszor nem tudjuk, hogy hogyan kezdjünk hozzá, annyira hirtelen jön a lehetőség.

A mások pedig az, hogy sokan félnek megszólítani egy idegent.

A megkérdezettek 22,3%-a – ez elég sok – a közvetlen, hétköznapi környezetükben találkoztak egymással.

Városi parkban

A nagyvárosi park kiváló terep az ismerkedésre, főleg ha az ember egy kutyával indul útnak. Nem kell saját ebbel rendelkezni ahhoz, hogy ismerkedjünk, elég felajánlani egy ismerősünknek, hogy hétvégén vigyázunk a kutyájára, amíg ő elutazik. Kutyával és kisgyerekkel mindent el lehet adni, ezt minden reklámszakember tudja. Miért ne működne ez a szabály önmagunk áruba bocsátásánál? Minél édesebb a kutya, annál inkább nyert ügyünk van, ráadásul a nyitó téma ez esetben is adott. Egy barátságtalan harcikutyával inkább ne indulj el…

A kutyások általában összetartanak, a kutyások akkor is köszönni szoktak egymásnak ha szembe találkoznak, ha még sosem találkoztak. És még azon sem kell gondolkozni, hogy mivel indítsd a beszélgetést, hiszen mindenki szeret beszélni a kutyájáról, meg lehet vitatni a kutyával kapcsolatos dolgokat.

Interneten

Manapság az internetes ismerkedés már teljesen megszokott dolog, és rengeteg lehetőség is van rá. Regisztrálhatsz társkereső oldalakra, vannak ismerkedős alkalmazások, mint például a Love.hu, de a Facebookot is sokan használják ismerkedésre.

9,4% találta meg párját az ismerkedős appokon és netes randi-oldalakon.

De a közösségi média sem maradt ki a listáról, a Facebookon és Twitteren, no meg az ehhez hasonló oldalakon keresztül a válaszolók 5,8%-a ismerkedett meg egymással.

De nyilvánvaló, hogy az emberek többsége nem a neten, hanem a való életben ismerkedik meg egymással. Amikor még csak nem is igazán számítanak rá; ez pedig azért is jó dolog, mert egy előre megszervezett randival ellentétben a baráti találkozókon nincsenek magas elvárások vagy az az első találkozó előtti stressz. Hiszen nem úgy indulunk ezekre a programokra, hogy na most megismerjük az Igazit.

Kávézók

Ahelyett, hogy otthon gubbasztanánk, tegyünk át a székhelyünket egy hangulatos kávézóba, ahol ha nyitottak vagyunk, könnyen beszélgetésbe elegyedhetünk hozzánk hasonló egyedülállókkal. Egy mosoly, egy kedves megszólítás máris egy remek kezdeményezés.

Szórakozóhelyek

A péntek-szombat éjszakai zenés szórakozóhelyekről egyértelműen azt tartja a közvélekedés, hogy ott legfeljebb csak egyéjszakás kapcsolatokat lehet összehozni. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ez távolról sincs így: egy felmérés szerint az emberek 35%-ával fordult elő, hogy csak szexszel kezdődött kapcsolata később érzelmi síkon is kiteljesedett.

Nyiri Péter

About the Author

Nyiri Péter

2017 eleje óta foglalkozom blogírással és 2010 óta internet marketinggel. Az a célom, hogy segítsek az embereknek abban, hogy boldogak legyenek mind pénzügyileg, mind a magánéletben...

Leave a Comment:

%d blogger ezt szereti: