Hol lehet ismerkedni?

Ha barátnőt akarsz szerezni, az első lényeges kérdés a következő: Hol lehet ismerkedni manapság?

„Annyira nehéz újra singlinek lenni… Az elmúlt 10 évben házas voltam, és úgy érzem, hogy a nulláról indulok újra. Lassan túltettem magam a szakításomon, elkezdtem jobban öltözni, kezdem visszanyerni régi formámat, ám ebben a pillanatban fogalmam sincs, hogy mit tegyek, vagy hogy egyáltalán hol próbáljak meg ismerkedni nőkkel, mert utálom a bárokat és diszkókat.”

Hol és hogyan lehet új embereket megismerni?

Hol találkozhatsz életed párjával?

Ehhez adok most néhány tippet.

Barátokon, ismerősökön keresztül

Majdnem mindenkinek vannak barátai, és nekik vannak olyan ismerősei, akiket még nem ismersz, Ez egy tökéletes lehetőség az ismerkedésre. Főleg azért, mert a barát, aki bemutat, elveszi az ismerkedéstől való félelem élét.

Talán az is igaz, hogy ily módon olyasvalakikkel ismerkedhetsz, akikben van valami közös, hasonló a gondolkodásmódjuk, hasonló dolgokat szeretnek. Ugyanis nagy valószínűséggel a barátod ismerősei is hasonló típusú emberek, akikkel könnyebb megtalálni a közös hangot.

Szervezzetek közös programokat, ahol megismerkedhettek, vagy bulit is szervezhetsz, ahova meghívsz minden barátodat és megkéred, hogy mindenki hozza el egy olyan barátját, akit még nem ismersz.

Egy közvélemény-kutatásra válaszolók közül 38,6% egy baráton keresztül találkozott a párjával. Ha belegondolsz, biztosan a te ismerőseid között is számos ilyen kapcsolat született már.

Munkahelyen

Nagyon triviálisnak tűnhet, hogy munkahelyen is lehet ismerkedni, pedig nagyon sok kapcsolat szövődik munkahelyen, hiszen rengeteg időt töltünk ott. A statisztikák szerint a munkehelyen létrejött kapcsolatok nagy eséllyel végződnek házassággal. Persze a munkahelyen történő ismerkedésnek is megvan a kockázata, ha esetleg nem jön össze a dolog, akkor kellemetlen lehet, de nem kell feltétlenül csak a közvetlen munkatársakra gondolni. A munkahelyednek lehetnek partnerei, szállítói, akikkel munkakapcsolatba kerülsz, részt vehetsz céges konferenciákon, ahol szintén sok új embert meg lehet ismerni

A közvélemény-kutatásra válaszolók közül 17,9% a munkahelyen ismerkedett meg. A Daily Mail egy régebbi felmérése alapján ezek a kapcsolatok egyébként nagyobb eséllyel végződnek házassággal, mint azok, ahol barátokon keresztül találkoztak a felek.

Döbbenetesen magas azoknak a pároknak a száma, akik a munkahelyükön jöttek össze. Aki a munkahelyén nem találja a szerelmet, az nézzen körül kicsit jobban a munkahelyén, ha már úgyis az egész napot ott tölti. Figyeljen kicsit jobban oda kollégáira, ebédeljen, kávézzon, beszélgessen velük, amennyi a szituációba belefér, csak vigyázzon, hogy ne menjen közben a többiek agyára.

Bárhol

Mondhatod, hogy ez nem nagy segítség. Annak ellenére, hogy rengeteg választási lehetőség van, az eredmény szempontjából nem sokat segít, vagy legalábbis nem sok eredmény származik ebből a tényből.

Pedig az ismerkedés tényleg olyan tevékenység, amit bárhol lehet végezni. A tömegközlekedéstől kezdve, a könyvtárban és a zöldségesnél. És nem utolsó sorban a szórakozóhelyeken, vendéglátóipari egységekben, munkahelyeken, szemináriumokon, színházban… és tulajdonképpen itt fel is lehetne sorolni az összes nyilvános, magán- és közteret.

A egyik probléma ezzel az, hogy sokszor nem tudjuk, hogy hogyan kezdjünk hozzá, annyira hirtelen jön a lehetőség.

A mások pedig az, hogy sokan félnek megszólítani egy idegent.

A megkérdezettek 22,3%-a – ez elég sok – a közvetlen, hétköznapi környezetükben találkoztak egymással.

Városi parkban

A nagyvárosi park kiváló terep az ismerkedésre, főleg ha az ember egy kutyával indul útnak. Nem kell saját ebbel rendelkezni ahhoz, hogy ismerkedjünk, elég felajánlani egy ismerősünknek, hogy hétvégén vigyázunk a kutyájára, amíg ő elutazik. Kutyával és kisgyerekkel mindent el lehet adni, ezt minden reklámszakember tudja. Miért ne működne ez a szabály önmagunk áruba bocsátásánál? Minél édesebb a kutya, annál inkább nyert ügyünk van, ráadásul a nyitó téma ez esetben is adott. Egy barátságtalan harcikutyával inkább ne indulj el…

A kutyások általában összetartanak, a kutyások akkor is köszönni szoktak egymásnak ha szembe találkoznak, ha még sosem találkoztak. És még azon sem kell gondolkozni, hogy mivel indítsd a beszélgetést, hiszen mindenki szeret beszélni a kutyájáról, meg lehet vitatni a kutyával kapcsolatos dolgokat.

Interneten

Manapság az internetes ismerkedés már teljesen megszokott dolog, és rengeteg lehetőség is van rá. Regisztrálhatsz társkereső oldalakra, vannak ismerkedős alkalmazások, mint például a Love.hu, de a Facebookot is sokan használják ismerkedésre.

9,4% találta meg párját az ismerkedős appokon és netes randi-oldalakon.

De a közösségi média sem maradt ki a listáról, a Facebookon és Twitteren, no meg az ehhez hasonló oldalakon keresztül a válaszolók 5,8%-a ismerkedett meg egymással.

De nyilvánvaló, hogy az emberek többsége nem a neten, hanem a való életben ismerkedik meg egymással. Amikor még csak nem is igazán számítanak rá; ez pedig azért is jó dolog, mert egy előre megszervezett randival ellentétben a baráti találkozókon nincsenek magas elvárások vagy az első találkozó előtti stressz. Hiszen nem úgy indulunk ezekre a programokra, hogy na most megismerjük az Igazit.

Kávézók

A kávézók egy nagyszerű hely a nők megismerésére, ha koffein-függő vagy (vagy ha szereted a süteményeket). Ahelyett, hogy otthon gubbasztanánk, tegyünk át a székhelyünket egy hangulatos kávézóba, ahol ha nyitottak vagyunk, könnyen beszélgetésbe elegyedhetünk hozzánk hasonló egyedülállókkal. Egy mosoly, egy kedves megszólítás máris egy remek kezdeményezés.

A hét folyamán rengeteg ember dolgozik a laptoppal vagy tablettel kávézókban. Függetlenül attól, hogy diák vagy, távolról dolgozol, stb., állítom, hogy a kávézók valószínűleg a leginkább kihasználatlan módja a nőkkel való ismerkedésnek.

Ha meglátsz egy lányt, aki érdekel és csúcsidőszak van a kávézóban, csak kérdezd meg, hogy leülhetsz-e az asztalhoz, mert minden asztal foglalt, vagy csak ülj le az asztalhoz mellé, ahol szabad hely van és kérdezd meg tőle, ha tudja-e, hogy mi a Wi-Fi jelszó, hogy van-e egy iPhone töltője, vagy kérdezd meg, mit javasol valamiről.

Csak figyelj arra, hogy ne nézzen ki stresszesen, ne legyen teljesen belemerülve abba, amit csinál, vagy ne legyen folyamatosan a telefonon. Légy kreatív és és kérdezd meg, mit csinál, mivel foglalkozik (blogolás, olvasás, tanulás, gondolkodás, stb.)

Szórakozóhelyek

A péntek-szombat éjszakai zenés szórakozóhelyekről egyértelműen azt tartja a közvélekedés, hogy ott legfeljebb csak egyéjszakás kapcsolatokat lehet összehozni. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ez távolról sincs így: egy felmérés szerint az emberek 35%-ával fordult elő, hogy csak szexszel kezdődött kapcsolata később érzelmi síkon is kiteljesedett.

Legyél fizikailag aktív

Ha vissza akarod szerezni a régi formádat, akkor két legyet üthetsz le egy csapással. Csatlakozz egy edzéscsoporthoz, egy sportligához, vagy akár egy futó klubhoz, ahol nők is vannak. Az ilyen klubokhoz való csatlakozás előnye az is, hogy hasonló gondolkodású embereket találsz. Emellett ez jó módja annak, hogy bővítsd ismerőseid körét, és ezek a csoportok általában tele vannak, jó kondiban lévő vonzó nőkkel, akik az izzadás után szívesen szocializálódnak.

Mivel az ilyen csoportokban nyomon követik, hogy mit csinálsz és a kiépített támogatási rendszer miatt nagyobb valószínűséggel tartasz ki a fitness céljaid mellett, mivel más emberekkel együtt csinálod, akik ugyanazt a tevékenységet végzik, mint te és sohasem unatkozol.

Tánctanfolyamok

Ez lehet, hogy kihoz a kényelmi zónádból, de ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a társadalmi és társkereső életből, elengedhetetlen a kényelmi zónából való kilépés.

Amellett, hogy ez egy másik jó módja annak, hogy valóban jó formába hozd magad fizikailag, a tánc megtanulásának szociális előnyei vannak. A barátok, a család és a hölgyek jövőbeli lenyűgözése mellett ez igazán szórakoztató módja annak, hogy ismerkedjünk nőkkel. Azon férfiak számára ez különösen fontos, akiknek nehezére esik mások megérintése (a flörtölés és a csábítás összefüggésében).

Rendezvények

Akár egy társadali rendezvény, akár osztálytalálkozó, fiatal szakemberek szervezete, adománygyűjtő, vagy egy jótékonysági szervezet, legtöbb ilyen társadalmi rendezvény vonzza a nőket, és társadalmi környezetet biztosít arra, hogy könnyen beszélgetést kezdeményezz gyakorlatilag bárkivel. A legtöbb ember ezekre a társadalmi eseményekre megy, hogy új barátokat szerezzen és kiterjessze a társadalmi hálózatát. Legyél magabiztos, legyél rugalmas, és ami a legfontosabb, szociális.

Főző tanfolyam/kóstoló

A gasztronómiai érdekességekkel való kísérletezés során megtanultam, hogy a jó étel az első dolog a világon, amely az embereket összefogja, függetlenül attól, hogy milyen háttérből származnak. Elmondhatom, hogy az élet minden területéről származó érdekes emberekkel való találkozás mellett a főző tanfolyamok és kóstolók szórakoztató módja annak, hogy ismerkedjünk és kapcsolatba lépjünk nőkkel.

Koncertek

Csakúgy, mint az étel, a zene is összeköti az embereket. Akár retro zene, pop, vagy hip-hop a kedvenced, a zene szépsége abban rejlik, hogy különböző személyiségek és ízlések számára különböző műfajok léteznek. Koncertek, előadások és zenei fesztiválok mind csodálatos helyek a szocializálódásra és nők megismerésére.

Nagyszerű alkalom a beszélgetésére, amikor az emberek sorban állnak a jegyért, vagy a koncert kezdete előtt. Nem ajánlom, hogy egy lánnyal beszélgetni próbálj a műsor közepén. Ha a koncerten az emberek táncolnak, akkor hasznos lehet, ha a tanácsaimat megfogadtad a táncórákkal kapcsolatban.

Menj buliba vagy szervezz bulit

Legyen szó akár egy kis házibuliról, egy összejövetelről, akár egy bográcsolásról, ez nagyszerű módja annak, hogy nőkkel találkozz. Ha nem kapsz meghívást bulikba, és sikerült egy szociális kört felőpítened az előző tippek alkalmazásával, megpróbálhatsz magad összedobni  egy bulit.

Élelmiszerbolt

Furcsa módon, bevásárlás közben mindig a legcsinosabb nőkkel futok össze. Nagyon könnyű kényelmetlen szituációkba keveredni, ha megpróbálsz elbeszélgetni a fagyasztott étel részlegen egy csinos barnával, így a legjobb tipp, amit kínálhatok: Maradj távol a dinnye, banán, és más, nemi szervekhez hasonló élelmiszerektől.

A legjobb alkalom arra, hogy a helyi élelmiszerboltban társalogj egy lánnyal, amikor a pénztárban állsz vagy a sorban vársz a friss húsre vagy felvágottra. Ha azonban nincs megfelelő sorban álló nő, és meglátsz egy lányt, aki elkapta a szemét, javaslom, hogy kezdeményezz beszélgetést vele az élelmiszer részlegen.

Tömegközlekedés

A tömegközlekedés egyike a legnehezebb ismerkedési helyeknek, ám hihetetlenül jó lehet, ha sikerül. Elég ironikus, mert egy lány mellett ülhetsz a buszon vagy vonaton a csúcsforgalom alatt egy teljes órán keresztül. Rengeteg lehetőség van egy lánnyal való beszélgetésbe való elegyedésre. A legfontosabb az lány érzéseinek és kényelmének a figyelembevétele.

Gyorsrandevú és szingli rendezvények

Egy kicsit szokatlan, de gyors és szórakoztató alternatíva a nőkkel való találkozására. A legjobb az ebben, hogy ha nem működik, vagy ha nem illesz össze azzal, akivel összekerülsz, azonnal egy másik személyhez próbálkozhatsz. Ezek a rendezvények általában kérdőíveket és felméréseket töltetnek ki a résztvevőkkel, könnyű kiszűrni azokat, akiknek hasonló érdeklődéssel és tulajdonságokkal rendelkeznek.

Javaslom, hogy próbáld ki és szocializálódj a lehető legtöbb nővel, még akkor is, ha nem jönnek be neked.

Nyiri Péter

About the Author

Nyiri Péter

2017 eleje óta foglalkozom blogírással és 2010 óta internet marketinggel. Az a célom, hogy segítsek az embereknek abban, hogy boldogak legyenek mind pénzügyileg, mind a magánéletben...

Leave a Comment:

%d blogger ezt szereti: